Használati Útmutató

A keresőben kétféle módon kereshetünk:

- Betűrend szerint:
A kifejezéseket kezdőbetű szerint tudjuk megkeresni a szótárban, a kiválasztott betűre kattintva pl.: "d" megkapjuk, az összes "d" betűvel kezdődő olyan kifejezést, amely szerepel a szótár adatbázisában. A tetszőleges szóra kattintva megkapjuk a kifejezés leírását.

Pl.:
D
d-mail
datastore
database
datarate
Datawarehouse
deeplink

- Kifejezés szerint:
Ha tudni szeretnénk, hogy az a kifejezés amelyet ismerünk vagy hallottunk pl.: "domain" az mit is jelent valójában. A webszótár úgy működik ebben az esetben, hogy megkeresi az összes olyan találatot, amelyben felismeri a "domain" szót. Így benne lesz maga a kifejezés is, és az összes olyan leírás, amelyben ez a szó megtalálható. Minden esetben fel fogja tűntetni, hogy hány találatot észlelt a kulcsszavak között, illetve a magyarázatok között. Ha kidobta a találatokat, akkor a kiválasztott szóra kattintva, a teljes magyarázatot kapjuk meg.

Pl.:
kulcsszó keresés: domain (X találat)
• domain: Részterület, címterület, önálló, betűkkel jelölt részterület az interneten.
• Domain name: (Domain név) Az interneten a hostok címét jelölő, alfanumerikus formájú címzés. Ez az a cím, amit legtöbbször a www. karaktersorozat után írunk a böngésző címsávjába.
• public domain: (software) Közprogram, térítésmentesen használható szoftver. Szabadon használható, mindenki számára hozzáférhető program. Használatukért csak tartós, üzleti érdekeltségű felhasználás esetében kell fizetni.

keresés magyarázatban: domain (X találat)
• DNS: (Domain Name System) DNS-név rendszer, körzetnév rendszer (részterület-név rendszer). Az internet egy-egy körzetét, 'szögletét' (pl. egy szervergépet vagy egy önálló hálózatot) azonosító névrendszer.
• Domain name: (Domain név) Az interneten a hostok címét jelölő, alfanumerikus formájú címzés. Ez az a cím, amit legtöbbször a www. karaktersorozat után írunk a böngésző címsávjába.
• e-mail address: Elektronikus postafiók címe, az interneten használatos postafiók címe- Összetevői: felhasználói név, @ írásjel, részterület (domain) neve.

Keresés Betűrend szerint Új keresés
Keresés kulcsszó és kifejezés alapján Új keresés
Kifejezés és Témakör ajánlása
A kifejezés-ajánláshoz be kell lépni!
Keresőoptimalizálás és kulcsszó menedzselés Tovább