Információk

Ezek a technológiák kulcsfontosságúak a 6G számára

Ezek a technológiák kulcsfontosságúak a 6G számára
A jövőbeli 6G hálózat használati eseteit és alkalmazásait mutatja be a Next G Alliance egy jelentés keretében.
Jelentést adott ki 2022 júniusában az ATIS Next G Alliance kezdeményezése, amely bemutatja a jövőbeli 6G hálózat használati eseteit és alkalmazásait.
 
A dokumentum ajánlásokat tartalmaz azon technológiákról, amelyek a 6G jövőjének előremozdításához szükségesek, valamint olyan területekről, ahol további kutatásra van szükség az észak-amerikai 6G prioritásokkal kapcsolatban.
 
Az új jelentés meghatározza a konkrét technológiákat, amelyek szintén a Next G Alliance által kidolgozott National 6G Roadmap (nemzeti 6G térkép) víziójának megvalósításához kellenek.
 
A jelentés 47 kulcsfontosságú 6G-jelöltről nyújt áttekintést az alábbi területeken: komponenstechnológiák; rádiótechnológiák; rendszer- és hálózati architektúra; hálózati üzemeltetés, felügyelet és karbantartás (OA&M) és szolgáltatás engedélyezése; valamint megbízhatóság – biztonság, adatvédelem és rugalmasság. Olvasd el: A távközlés már a 6G-re készül
 
A jövőbeli 6G hálózat használati eseteit és alkalmazásait mutatja be a Next G Alliance
A jövőbeli 6G hálózat használati eseteit és alkalmazásait mutatja be a Next G Alliance
 
Ezek az ajánlások a szervezet mobiltechnológiai szakértőinek betekintésén alapulnak a következő területeken: alkalmazások és követelmények; spektrum; fenntarthatóság; valamint a társadalmi és gazdasági szükségletek – jegyezte meg a Next G Alliance.
 
„Az új jelentés az iparág egyik első stratégiai áttekintését nyújtja azokról a technológiákról és kutatásokról, amelyek a még kidolgozatlan innovációk megvalósításához szükségesek és amelyek Észak-Amerikát a 6G piacvezető pozíciójába helyezik” – mondta Susan Miller, az ATIS elnök-vezérigazgatója.
 
Hozzátette: bár sok bemutatott újításról kezdenek tárgyalni az 5G keretein belül, valószínűleg csak a 6G-ben érik el teljes potenciáljukat. Mások alapvető eltéréseket jelentenek a korábbi koncepcióktól és architektúráktól. Az ATIS Next G Alliance keretein belül jelenleg is zajlanak megbeszélések ezekről az új területekről.
 
A júniusban kiadott jelentés a használati esetek négy kategóriáját mutatja be: hálózatra képes robotika és autonóm rendszerek, multi-szenzoros kiterjesztett valóság, elosztott érzékelés és kommunikáció, valamint személyre szabott felhasználói élmények.
 
Az ATIS szerint a jelentésben az ezekre a kategóriákra vonatkozó követelmények és használati esetek jellemzői szerepelnek.
 
E jövőbeni alkalmazások beépülnek a Six Audacious Goals-ba (hat merész cél), amelyet 2022 februárjában tettek közzé a Next G Alliance Report: Roadmap to 6G-ben. Olvasd el: A 6G az alapvető technológiák független vezérlését is jelenti
 
A célok a következő témakörökre terjednek ki: bizalom, biztonság és rugalmasság; továbbfejlesztett digitális világélmény; költséghatékony megoldások a hálózati architektúra minden aspektusára kiterjedően; elosztott felhő és kommunikációs rendszerek; mesterséges intelligencia (MI)-natív hálózat; az energiahatékonysággal és a környezetvédelemmel kapcsolatos fenntarthatóság az életciklus során a döntések élvonalában.
 
Az Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) által életre hívott Next G Alliance olyan kezdeményezés, amely az észak-amerikai vezeték nélküli technológia vezető pozícióját kívánja előremozdítani a következő évtizedben, a magánszektor által irányított erőfeszítések révén - kezdetben a még nem szabványos 6G-rendszerekre összpontosítva.
 
Idén, 2022 elején az ATIS Next G Alliance és a Japan's Beyond 5G Promotion Consortium (B5GPC) egyetértési nyilatkozatot írt alá a jövőbeli 6G vezeték nélküli hálózatokkal kapcsolatos együttműködésről.
 
Ez a nyilazkozat előírja, miként cserélheti ki a két szervezet a 6G vezeték nélküli hálózatokkal kapcsolatos információkat és kiadványokat. Kitér arra is, hogyan vehetnek részt együttműködési kutatási és fejlesztési projektekben, beleértve a nemzetközi kommunikációs és csereesemények közös szervezését, valamint az együttműködési közös projektek és programok létrehozását és végrehajtását.
 
Korábban, 2021 decemberében az ATIS Next G Alliance és a koreai 5G Fórum írta alá egyetértési megállapodást a következő generációs mobilkommunikáció terén való együttműködés fokozása érdekében.
 
A két szervezet közötti együttműködés az alábbiakat is magába foglalhatja: információcsere a 6G technológiai trendekkel kapcsolatban; vita a 6G ütemterv kidolgozásáról; együttműködés a globális szabványosítás és spektrum területén; a 6G társadalmi-gazdasági szempontjainak elemzése, illetve a két szervezet között a 6G promóciójával kapcsolatban megállapodott egyéb területek.
 
 
L.A.


Keresés Betűrend szerint Új keresés
Keresés kulcsszó és kifejezés alapján Új keresés
Kifejezés és Témakör ajánlása
A kifejezés-ajánláshoz be kell lépni!
Keresőoptimalizálás és kulcsszó menedzselés Tovább